ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
& ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Δημητριακά:

Δημητριακά

Ανάλυση

Κωδικός μεθόδου

Μέθοδος

Περιγραφή μεθόδου

Επιλογή για προσφορά

Υγρασία Μ01a/F1Y6 ISO 712  

Υγρασία Μ01b/F1Y6 ISO 6540  

Τέφρα / ανόργανα συστατικά M02/F1Y6 ICC 104/1    
Πρωτεΐνες M03/F1Y6 ISO 20483  

Λιπαρά M04/F1Y6 ISO 659  

Σάκχαρα ολικά M05/F1Y6 Luff-Scoorl  

Nάτριο / αλάτι M06/F1Y6 In house method flame photometer

Διαιτητικές ίνες  M07/F1Y6 AOAC 991-43  

Άμυλο M08/F1Y6 ICC 122/1  

Φώσφορος P M09/F1Y6 In house method Spectrophotometer

Ασβέστιο Ca M10/F1Y6 In house method AAS-flame

Μαγνήσιο Mg M10/F1Y6 In house method AAS-flame

Κάλιο K M10/F1Y6 In house method Flame photometer

Σίδηρος Fe M10/F1Y6 In house method AAS-flame

Χαλκός Cu M10/F1Y6 In house method AAS-flame

Ψευδάργυρος Zn M10/F1Y6 In house method AAS-flame

Μαγγάνιο Mn M10/F1Y6 In house method AAS-flame

pH αλεύρων M11/F1Y6 AACC 02-52.01   

Οξύτητα αλεύρου M12/F1Y6 ISO 7305  

Ογκομετριούμενη οξύτητα M13/F1Y6 AACC 02-31.01   

Γλουτένη υγρή M14/F1Y6 ISO 21415-1  

Γλουτένη ξηρή M15/F1Y6 ISO 21415-3  

Χρόνος πτώσης (falling number) M16/F1Y6 ISO 3093 Hagberg-Perten

Τιμή καθίζησης (ιζηματογένεσης Zeleny test) M17/F1Y6 ISO 5529 Zeleny test

Φαρινογραφία (προσρόφηση νερού και ρεολογικές ιδιότητες) M18/F1Y6 ISO 5530-1 farinograph

Εξτενσιογραφία M19/F1Y6 ISO 5530-2 extensograph

Αλβεογράφημα M20/F1Y6 ISO 27971  

Αμυλογραφία (ιξώδες αλεύρου) M21/F1Y6 ISO 7973 amylograph

Ανίχνευση είδους αλεύρου M22/F1Y6 ISO 8981 electrophoresis

Αμυλόζη M23/F1Y6 ISO 6647-1  

Γλυκοζιδικό υδροκυανικό οξύ M24/F1Y6 ISO 2164  

Κίτρινη χρωστική M25/F1Y6 ISO 11052  

Ασκορβικό οξύ M26/F1Y6 In house method HPLC-UV

Λεκιθίνη M27/F1Y6    

Θειώδη M28/F1Y6 In house method Titration

β-καροτένιο M29/F1Y6 AACCI Method 86-05.01  

β-γλυκάνη  M30/F1Y6 McCLEARY   

Ταννίνες M31/F1Y6 ISO 9648  

Πολυφαινόλες M32/F1Y6 Folin-Ciocalteu  

Φλαβονοειδή M33/F1Y6    

Τοκοφερόλες- τοκοτριενόλες   M34/F1Y6    

Αντιοξειδωτική ικανότητα M35/F1Y6 In house method  

Αφλατοξίνες Β1+Β2+G1+G2  M51/F1Y6 ISO 16050  

Ωχρατοξίνη A (ΟΤΑ) M52/F1Y6 ISO 15141-1  

Ζεαραλενόνη (ΖΕN) M53/F1Y6 In house method ELISA

Δεοξυνιβαλενόνη (DON) M54/F1Y6 In house method ELISA

Φυτοφάρμακα υπολείμματα M55/F1Y6 In house method GC/NPD/FPD/ECD

Μόλυβδος Pb M56/F1Y6 In house method AAS-Furnace

Κάδμιο Cd M56/F1Y6 In house method AAS-Furnace

Αρσενικό As M56/F1Y6 In house method AAS-Furnace

Χρώμιο Cr M56/F1Y6 In house method AAS-Furnace

Υδράργυρος Hg M57/F1Y6 In house method AAS-Furnace

Εκατολιτρικό βάρος  M71/F1Y6 ISO 7971-1  

Βάρος χιλίων κόκκων M72/F1Y6 ISO 520  

Υαλώδες σκληρού σίτου  M73/F1Y6 ICC 129  

Kοκκομετρική ανάλυση σιταριού  M74/F1Y6 AOAC 965.22  

Ξένες ύλες (Besatz) M75/F1Y6 ICC 102/1  

Βλαστική ικανότητα (τεστ του τετραζολίου - ΤΖ) M76/F1Y6 AOSA method  

Βλαστική ικανότητα (warm test) M77/F1Y6 AOSA method  

Μικροβιολογικες αναλύσεις σε Δημητριακά

Ανάλυση

Κωδικός μεθόδου

Μέθοδος

Περιγραφή μεθόδου

Επιλογή για προσφορά

Salmonella spp  Μ01/F1Y2 ISO 6579  

Listeria monocytogenes  Μ02/F1Y2 ISO 11290  

Ολική μικροβιακή χλωρίδα (ΟΜΧ) Μ03/F1Y2 ISO 4833  

Staphylococcus aureus Μ04/F1Y2 ISO 6888   

Escherichia coli  Μ05/F1Y2 ISO 16649  

Ζύμες - Μϋκητες Μ06/F1Y2 ISO 6611  

Enterobacteria Μ07/F1Y2 ISO 21528-2  

Total Coliforms Μ08/F1Y2 ISO 4832  

Clostridium perfingens Μ09/F1Y2 ISO 7937  

Bacillus cereus Μ10/F1Y2 ISO 7932  

Pseudomonas spp Μ13/F1Y2 ISO 13720  

X

Right Click

No right click