Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Ξηρούς καρπούς:
Ξηροί καρποί
Ανάλυση | Κωδικός μεθόδου | Μέθοδος | Περιγραφή μεθόδου | Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
Πίνακας διατροφικής επισήμανσης, υποχρεωτικά στοιχεία: ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι (& υγρασία, τέφρα) | P01/GF | see General method (GF) | ||
Υγρασία | M01/F1Y9 | ISO 712 | ||
Τέφρα | M02/F1Y9 | In house method | ||
Αλατότητα | M03/F1Y9 | In house method | ||
Αριθμός Υπεροξειδίων | M04/F1Y9 | In house method | ||
Οξύτητα (Ελεύθερα λιπαρά οξέα) | M05/F1Y9 | In house method | ||
Λιπαρά οξέα προφίλ (FAMEs) | M06/F1Y9 | In house method | ||
Δείκτης διάθλασης | M07/F1Y9 | In house method | ||
Θειοβαρβιτουρικό οξύ (TBA) | M08/F1Y9 | In house method | spectrophotometer | |
Δείκτης διάθλασης | M09/F1Y9 | In house method | ||
Ανισιδίνη αριθμός | M10/F1Y9 | In house method | ||
Τοκοφερόλες | M11/F1Y9 | In house method | ||
Στερόλες | M12/F1Y9 | In house method | GC-FID | |
Φυτοστερόλες | M13/F1Y9 | In house method | GC-FID | |
Πολυφαινόλες | M14/F1Y9 | Follin - Ciocalteau method | spectrophotometer | |
Δείκτης ωρίμανσης - καφετιάσματος (browning) | M15/F1Y9 | In house method | spectrophotometer | |
pH | M16/F1Y9 | In house method | pH-meter | |
μέγεθος καρπού | M17/F1Y9 | In house method | ||
Ασβέστιο Ca | M18/F1Y9 | In house method | AAS | |
Σίδηρος Fe | M19/F1Y9 | In house method | AAS | |
Ουρικό οξύ | M20/F1Y9 | In house method | ||
ΒΗΑ & ΒΗΤ αντιοξειδωτικά | M46/F1Y3 | In house method | ||
Θειώδη (SO2) | M43/GF | In house method | ||
Σορβικό οξύ | M45/GF | In house method | HPLC/UV | |
Βενζοϊκό οξύ | M46/GF | In house method | HPLC/UV | |
Ασπαρτάμη | M62/GF | In house method | ||
Κυκλαμικό οξύ | M63/GF | In house method | ||
Σουκραλόζη | M65/GF | In house method | ||
Νεοεσπεριδίνη | M66/GF | In house method | ||
Στεβιόλης γλυκοζίτες / Στέβια | M67/GF | In house method | ||
Νεοτάμη | M68/GF | In house method | ||
Χρωστικές ανίχνευση | M88/GF | In house method | TLC | |
Bαρέα μέταλλα (Pb, Cd, As, Hg) | P03/GF | In house method | AAS | |
Μόλυβδος (Pb) | M121/GF | In house method | AAS | |
Κάδμιο (Cd) | M121/GF | In house method | AAS | |
Αρσενικό (As) | M121/GF | In house method | AAS | |
Υδράργυρος (Hg) | M122/GF | In house method | AAS | |
Κασσίτερος (Sn) | M123/GF | In house method | AAS | |
Αφλατοξίνη B1, B+G | M124/GF | In house method | HPLC/FLD | |
Ωχρατοξίνη Α | M126/GF | In house method | HPLC/FLD | |
Φουμονισίνες (Β1+Β2) | M130/GF | In house method | ELISA | |
Salmonella spp ανίχνευση | Μ01/F1Y2 | ISO 6579-1 | ||
Listeria monocytogenes ανίχνευση | Μ02/F1Y2 | ISO 11290-1 | ||
Ολική μικροβιακή χλωρίδα (ΟΜΧ) | Μ03/F1Y2 | ISO 4833 | ||
Staphylococcus aureus | Μ04/F1Y2 | ISO 6888-1 | ||
Escherichia coli | Μ05/F1Y2 | ISO 7251 | ||
Ζύμες - Μϋκητες (aw≤0,95) | Μ07/F1Y2 | ISO 21528-2 | ||
Total Coliforms | Μ09/F1Y2 | ISO 4832 | ||
Enterobacteria | Μ08/F1Y2 | ISO 21528-1 |