Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Μπαχαρικά - βότανα:
Καφές - αφεψήματα
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
Πίνακας διατροφικής επισήμανσης, υποχρεωτικά στοιχεία: ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι (& υγρασία, τέφρα) | P01/GF | see General method (GF) |
Καφές
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
Καφεΐνη | M01/F1Y5 | In house method | HPLC-UV | |
Γλυκόζη | M02/F1Y5 | In house method | HPLC-RI | |
Ξυλόζη | M03/F1Y5 | In house method | HPLC-RI | |
Δεψικές ύλες ανίχνευση | M04/F1Y5 | Tillmans method | ||
Αμυλώδεις ουσίες ανίχνευση | M05/F1Y5 | Tillmans method | ||
Συκοκαφέ ανίχνευση | M06/F1Y5 | Tillmans method | ||
Κιχώριο ανίχνευση | M07/F1Y5 | Tillmans method | ||
Καραμέλα ανίχνευση | M08/F1Y5 | Tillmans method | ||
Ξυλώδεις ουσίες ανίχνευση | M09/F1Y5 | GFDC method | ||
Μικροσκοπική εξέταση | M10/F1Y5 | |||
Υγρασία | M11/F1Y5 | ISO 1446 | ||
Τέφρα | M12/F1Y5 | In house method | ||
Ενεργότητα νερού | M13/F1Y5 | In house method | water activity meter | |
Ωχρατοξίνη Α | M14/F1Y5 | In house method | HPLC-UV | |
Μικροσκοπική εξέταση κόκκων | M15/F1Y5 | In house method | ||
Φουράνιο | M16/F1Y5 | In house method | ||
Κοκκομετρία | M17/F1Y5 | In house method | sieve analysis | |
Χλωρογενικά οξέα (5-caffeoylquinic acid) | M18/F1Y5 | DIN 10767 | ||
καφεστόλη | M19/F1Y5 | DIN 10779 | ||
pH | M20/F1Y5 | DIN 10776 | ||
Σάκχαρα προφίλ | M21/F1Y5 | In house method | HPLC-RI | |
Φωσφορικό οξύ | M22/F1Y5 | In house method | spectrophotometer | |
Στεβιόλης γλυκοζίτες / Στέβια | M67/GF | In house method | ||
OMX | M23/F1Y5 | ISO 4833 | ||
Coliforms | M24/F1Y5 | ISO 4831 | ||
Ζύμες - Μϋκητες (aw≤0,95) | Μ07/F1Y2 | ISO 21528-2 | ||
Salmonella spp ανίχνευση | Μ01/F1Y2 | ISO 6579-1 |
Τσάι
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
Υδατικό εκχύλισμα | M31/F1Y5 | ISO 9768 | ||
Υγρασία / Απώλεια βάρους στους 105C | M32/F1Y5 | ISO 1573 | ||
Τέφρα ολική | M33/F1Y5 | ISO 1575 | ||
Τέφρα υδατοδιαλυτή και μη | M34/F1Y5 | ISO 1576 | ||
Τέφρα αδιάλυτη σε οξέα | M35/F1Y5 | ISO 1577 | ||
Αλκαλικότητα τέφρας υδατοδιαλυτής | M36/F1Y5 | ISO 1578 | ||
Καφεΐνη | M37/F1Y5 | ISO 10727 | ||
Κοκκομετρία | M38/F1Y5 | ISO 11286 | ||
Μικροσκοπική εξέταση | M39/F1Y5 | |||
Ακατέργαστες ίνες | M40/F1Y5 | ISO 15598 | ||
Πολυφαινόλες ολικές | M41/F1Y5 | ISO 14502-1 | ||
Κατεχίνες | M42/F1Y5 | In house method | HPLC-UV | |
Αντιοξειδωτική ικανότητα | M43/F1Y5 | In house method | ||
Σίδηρος Fe | M44/F1Y5 | In house method | AAS | |
Χαλκός Cu | M45/F1Y5 | In house method | AAS | |
Μόλυβδος Pb | M46/F1Y5 | In house method | AAS | |
Ψευδάργυρος Zn | M47/F1Y5 | In house method | AAS | |
Κάδμιο Cd | M48/F1Y5 | In house method | AAS | |
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων | M49/F1Y5 | In house method | GC ECD/NPD/FPD | |
Ανθρακινόνη | M50/F1Y5 | In house method | ||
Πυροζιδίνης αλκαλοειδή | M51/F1Y5 | In house method | ||
Κουμαρίνη | M52/F1Y5 | In house method | ||
Σορβικό οξύ | M45/GF | In house method | HPLC-UV | |
Βενζοϊκό οξύ | M46/GF | In house method | HPLC-UV | |
Φώσφορος Ρ | Μ11/GF | In house method | Spectrophotometer | |
Στεβιόλης γλυκοζίτες / Στέβια | M67/GF | In house method | ||
Bacillus cereus (low numbers) | M24/F1Y2 | ISO 21871 |
Κακάο
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
Υγρασία | M61/F1Y5 | In house method | ||
Στερεά κακάο | M62/F1Y5 | |||
Ξηρά στερεά κακάο | M63/F1Y5 | |||
Βούτυρο του κακάο | M64/F1Y5 | In house method | ||
Σημείο τήξης λιπαρών ουσιών | M65/F1Y5 | In house method | ||
Σημείο τήξης λιπαρών οξέων | Μ05/F1Y3 | In house method | ||
Λιπαρά οξέα προφίλ (FAMEs) | M20/F1Y3 | Reg. 2568/1991/EEC | ||
Αριθμός Ιωδίου | M18/F1Y3 | Reg. 2568/1991/EEC | ||
Αριθμός Σαπωνοποίησης | M18/F1Y3 | ISO 3657 | ||
Τέφρα ολική | M66/F1Y5 | In house method | Furnace | |
Τέφρα αδιάλυτη σε οξέα | M67/F1Y5 | In house method | Furnace | |
Βενζο[α]πυρένιο | M68/F1Y5 | In house method | HPLC-FLD | |
PAH (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες) | M69/F1Y5 | In house method | HPLC-FLD | |
Γλουτένη | M70/F1Y5 | In house method | ELISA | |
Κάδμιο Cd | M71/F1Y5 | In house method | AAS | |
Ανίχνευση χρωστικών ουσιών | M72/F1Y5 | In house method | TLC | |
Θεοβρωμίνη | M73/F1Y5 | In house method | HPLC-UV | |
Κυτταρίνη | Μ01/F1Y2 | In house method | Gravimetric method | |
Salmonella spp ανίχνευση | Μ01/F1Y2 | ISO 6579-1 | ||
Σορβικό οξύ | M45/GF | In house method | ||
Φώσφορος Ρ | Μ11/GF | In house method | Spectrophotometer |