Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Φρούτα - Λαχανικά:
Φρούτα - Λαχανικά
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
---|---|---|---|---|
pH, ογκομετρούμενη οξύτητα, διαλυτά στερεά, ολικά σάκχαρα, σκληρότητα | P01/F1Y7 | see Μ01/F1Y7 up to Μ05/F1Y7 | ||
Ελιές σε άλμη: φυσική κατάσταση, pH, οξύτητα, αλατότητα άλμης, σορβικό οξύ, βενζοϊκό οξύ | P02/F1Y7 | see below | ||
Πίνακας διατροφικής επισήμανσης, υποχρεωτικά στοιχεία: ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι (& υγρασία, τέφρα) | P01/GF | see Μ01/GF up to Μ07/GF | ||
pH | M01/F1Y7 | ISO 1842 | ||
Διαλυτά στερεά | M02/F1Y7 | ISO 2173 | Refractometer | |
Σάκχαρα | M03/F1Y7 | Luff Schoorl | ||
Σκληρότητα φρούτου | M04/F1Y7 | In house | Penetrometer | |
Ογκομετρούμενη οξύτητα | M05/F1Y7 | ISO 750 | ||
Πτητική οξύτητα | M06/F1Y7 | ISO 6632 | ||
Αδιάλυτα στο νερό στερεά | M07/F1Y7 | ISO 751 | ||
Αδιάλυτα στην αλκοόλη | M08/F1Y7 | In house | ||
Σάκχαρα ανάγοντα | Μ13/GF | Luff Schoorl | ||
Οπτικός έλεγχος | M09/F1Y7 | In house | ||
Αιθυλένιο | M10/F1Y7 | In house | ||
Αιθανόλη | M11/F1Y7 | ISO 2448 | ||
Φορμόλης αριθμός | M12/F1Y7 | In house | ||
Υδροξυμεθυλφουρφουράλη (HMF) | M13/F1Y7 | ISO 7466 | ||
Φουροζίνη | M14/F1Y7 | In house | HPLC | |
Προλίνη | M15/F1Y7 | In house | ||
Υπεροξειδάση | M16/F1Y7 | In house | ||
Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) | M17/F1Y7 | In house | ||
Αιθέρια έλαια | M18/F1Y7 | ISO 1955 | ||
Υγρασία | M19/F1Y7 | In house | ||
Ενεργότητα νερού | M20/F1Y7 | In house | ||
Τέφρα αδιάλυτη στο υδροχλώριο | M21/F1Y7 | ISO 763 | ||
Αλκαλικότητα τέφρας (σε ολική τέφρα και υδατοδιαλυτή τέφρα) | M22/F1Y7 | ISO 5520 | ||
Αλκαλικότητα ολική | M23/F1Y7 | In house | ||
Χλώριο Cl | M24/F1Y7 | ISO 3634 | ||
Σάκχαρα προφίλ | Μ14/GF | In house | ||
Βρώμιο Br | M25/F1Y7 | In house | ||
Εδώδιμες (διαιτητικές) ίνες | Μ09/GF | In house | ||
Άμυλο | Μ12/GF | In house | ||
Φώσφορος Ρ | Μ11/GF | In house | ||
Νάτριο Na | Μ10/GF | In house | ||
Κάλιο Κ | Μ10/GF | In house | ||
Ασβέστιο Ca | Μ10/GF | In house | ||
Μαγνήσιο Mg | Μ15/GF | In house | ||
Μαγγάνιο Mn | Μ15/GF | In house | ||
Σελήνιο Se | Μ15/GF | In house | ||
Σίδηρος Fe | M26/F1Y7 | ISO 9526 | ||
Χαλκός Cu | M27/F1Y7 | ISO 7952 | ||
Ψευδάργυρος Zn | M28/F1Y7 | ISO 6636-2 | ||
Χλωροφύλλη | M29/F1Y7 | ISO 10519 | ||
Καροτένια | M30/F1Y7 | ISO 6558-2 | ||
Πολυφαινόλες | M31/F1Y7 | In house | ||
Αντιοξειδωτική ικανότητα | M32/F1Y7 | In house | ||
βραστικότητα (βραστική ικανότητα) | M33/F1Y7 | In house | ||
Δείκτης αμινοξέων | M34/F1Y7 | In house | ||
Θειαμίνη | M35/F1Y7 | In house | ||
Ριβοφλαβίνη | M36/F1Y7 | In house | ||
Νιασίνη | M37/F1Y7 | In house | ||
Ταρτραζίνη Ε102 | M83/GF | In house | ||
Καρμίνιο Ε120 | M84/GF | In house | ||
Γαλακτικό οξύ | M51/GF | In house | ||
Κιτρικό οξύ | M56/GF | In house | ||
Τρυγικό οξύ | M55/GF | In house | ||
Οξικό οξύ | M50/GF | In house | ||
Μυρμηκικό οξύ | M38/F1Y7 | ISO 6638-2 | ||
Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | ISO 6557-1 | ||
Βενζοϊκό οξύ | M40/F1Y7 | ISO 22855 | ||
Σορβικό οξύ | M41/F1Y7 | ISO 22855 | ||
Θειώδη ολικά (SO2) | M42/F1Y7 | ISO 5522 | ||
Πυκνότητα άλμης | M43/F1Y7 | In house | ||
Αλατότητα άλμης | M44/F1Y7 | In house | ||
Οξύτητα άλμης | M45/F1Y7 | In house | ||
pH άλμης | M46/F1Y7 | In house | ||
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων | M47/F1Y7 | In house | ||
Κάδμιο Cd | M48/F1Y7 | ISO 6561-2 | ||
Mόλυβδος Pb | M49/F1Y7 | In house | ||
Κασσίτερος Sn | M50/F1Y7 | ISO 17240 | ||
Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες PAHs | M133/GF | In house | ||
Ωχρατοξίνη Α | M126/GF | In house | ||
Πατουλίνη | M127/GF | In house | ||
Νιτρικά | M140/GF | In house | ||
Πατάτες & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
Θειώδη (SO2) | M42/F1Y7 | In house | ||
Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | In house | ||
Κιτρικό οξύ | M56/GF | In house | ||
Σολανίνη | M53/F1Y8 | In house | ||
Υγρασία σε προτηγανισμένες πατάτες | M20/F1Y7 | In house | ||
Λιπαρά σε προτηγανισμένες πατάτες | Μ04/GF | In house | ||
Κουρκουμίνη (Ε100) σε αποξηραμένες νιφάδες πατάτας | M82/GF | In house | ||
Ελιές & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
Αλατότητα άλμης | M44/F1Y7 | In house | ||
Οξύτητα άλμης | M45/F1Y7 | In house | ||
pH άλμης | M46/F1Y8 | In house | ||
Ανίχνευση τεχνητής χρώσης με αλκάλια | M54/F1Y8 | In house | ||
Σορβικό οξύ σε πάστα ελιάς ή άλλο παρασκεύασμα | M40/F1Y7 | In house | ||
Βενζοϊκό οξύ σε πάστα ελιάς ή άλλο παρασκεύασμα | M41/F1Y7 | In house | ||
Σίδηρος Fe | M26/F1Y7 | ISO 9526 | ||
Κάλιο Κ | Μ10/GF | In house | ||
Ασβέστιο Ca | Μ10/GF | In house | ||
Εδώδιμες (διαιτητικές) ίνες | Μ09/GF | In house | ||
Βιταμίνη Ε | M33/GF | In house | ||
Πολυφαινόλες | M240/GF | In house | ||
Ελευρωπαΐνη | M55/F1Y7 | In house | ||
Υδροξυτυροσόλη | M56/F1Y7 | In house | ||
Ενεργότητα νερού αw | M21/F1Y7 | In house | ||
Ελαιοπεριεκτικότητα ελιών | M57/F1Y7 | ISO 734 | ||
Υγρασία ελιών | M58/F1Y7 | ISO 664 | ||
Οξύτητα ελιών | M59/F1Y7 | ISO 729 | ||
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων | M47/F1Y8 | In house | ||
Τομάτες & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
Ολικά στερεά χυμού τομάτας | M60/F1Y7 | In house | ΚΤΠ 124 | |
Διαλυτά στερεά | M02/F1Y7 | ISO 2173 | Refractometer | |
Αλατότητα σε προϊόντα τομάτας /Na | Μ10/GF | In house | ||
pH | M01/F1Y7 | ISO 1842 | ||
Ογκομετρούμενη οξύτητα | M05/F1Y7 | ISO 750 | ||
Χαλκός Cu | M27/F1Y7 | ISO 7952 | ||
Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | ISO 6557-1 | ||
Χλωροφύλλη | M29/F1Y7 | ISO 10519 | ||
Καροτένια | M30/F1Y7 | ISO 6558-2 | ||
Λυκοπένιο | M81/F1Y7 | In house | ||
Σάκχαρα ανάγοντα | Μ13/GF | In house | ||
Άμυλο | Μ12/GF | In house | ||
Αμινοξέα | M243/GF | In house | ||
Αντιοξειδωτική ικανότητα | M32/F1Y7 | In house | ||
Πολυφαινόλες | M31/F1Y7 | In house | ||
Ιξώδες τοματοχυμού | M82/F1Y7 | In house |