ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
& ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το πρόγραμμα επιδότησης αναλύσεων μελιού για το 2021 εγκρίθηκε και η υποβολή των σχετικών εγγράφων πρέπει να γίνει ως τις 30 Ιουνίου 2021, στη Διεύθυνση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του ΥΠΑΑΤ σε έντυπη μορφή (αποστολή στη δ/νση: Βερανζέρου 46, 10438, Αθήνα) ή σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Δικαιούχοι είναι Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης και μελισσοκομικού βιβλιαρίου, αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί / αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους, ομάδες παραγωγών μελισσοκόμων, οργανώσεις παραγωγών μελισσοκόμων, Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα συσκευάζοντας – τυποποιώντας και εμπορευόμενοι μελισσοκομικά προϊόντα προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς.
Επιλέξιμες δαπάνες ορίζονται τα ποσά των τιμολογίων αναλύσεων δειγμάτων ελληνικού μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Η επιδότηση είναι 100% για κόστη ως 10.000ευρώ και 50% για κόστη 10.000 ως 20.000ευρώ.

Απαραίτητα έγγραφα προς κατάθεση για την επιδότηση:

  • i. αίτηση ένταξης,
  • ii. Υπ. δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία δηλώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει προταθεί ή οριστικά υπαχθεί για επιχορήγηση σε άλλο πρόγραμμα,
  • iii. πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την περίπτωση των δικαιούχων των περ. β και γ του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης (συνεταιρισμοί κλπ ως και φυσικά - νομικά πρόσωπα που τυποποιούν Ελληνικό μέλι)
  • iv. καταστατικό φορέα για την περίπτωση των δικαιούχων της περ. β του άρθρου 2 της παρούσας απόφαση (συνεταιρισμοί κλπ)
  • v. απόφαση του Δ.Σ. του φορέα ή του νομικού προσώπου για τον ορισμό του νόμιμου εκπροσώπου του, για την υπογραφή όλων των σχετικών με το πρόγραμμα αιτήσεων και εγγράφων,
  • vi. αποδεικτικά στοιχεία για την εμπορία των παραγόμενων προϊόντων κατά την περίοδο από 1η Αυγούστου κάθε μελισσοκομικού έτους, έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, τα οποία κατά περίπτωση είναι: αποδείξεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης ή/και ιδιωτικά συμφωνητικά,
  • vii. στην περίπτωση των ιδιωτών συσκευαστών – τυποποιητών μελισσοκομικών προϊόντων, αναλυτικό ονομαστικό αρχείο των συνεργαζόμενων μελισσοκόμων με την παραδιδόμενη ποσότητα προϊόντος προς συσκευασία – τυποποίηση.
  • viii. αποδεικτικά διαπίστευσης του εργαστηρίου για τις αιτηθείσες αναλύσεις μελιού, συνοδευόμενα από επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, στην περίπτωση που οι αναλύσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε εργαστήριο του εξωτερικού και τα εν λόγω έγγραφα είναι γραμμένα σε γλώσσα εκτός της ελληνικής.

Είμαστε στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσουμε με διαπιστευμένες αναλύσεις και να λάβετε τα σχετικά τιμολόγια ώστε να εγκριθούν τα ποσά επιδότησης.

X

Right Click

No right click