Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για τα Φρούτα - Λαχανικά:
Φρούτα - Λαχανικά
|
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
|---|---|---|---|---|
| pH, ογκομετρούμενη οξύτητα, διαλυτά στερεά, ολικά σάκχαρα, σκληρότητα | P01/F1Y7 | see Μ01/F1Y7 up to Μ05/F1Y7 | ||
| Ελιές σε άλμη: φυσική κατάσταση, pH, οξύτητα, αλατότητα άλμης, σορβικό οξύ, βενζοϊκό οξύ | P02/F1Y7 | see below | ||
| Πίνακας διατροφικής επισήμανσης, υποχρεωτικά στοιχεία: ενέργεια, λιπαρά, κορεσμένα, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι (& υγρασία, τέφρα) | P01/GF | see Μ01/GF up to Μ07/GF | ||
| pH | M01/F1Y7 | ISO 1842 | ||
| Διαλυτά στερεά | M02/F1Y7 | ISO 2173 | Refractometer | |
| Σάκχαρα | M03/F1Y7 | Luff Schoorl | ||
| Σκληρότητα φρούτου | M04/F1Y7 | In house | Penetrometer | |
| Ογκομετρούμενη οξύτητα | M05/F1Y7 | ISO 750 | ||
| Πτητική οξύτητα | M06/F1Y7 | ISO 6632 | ||
| Αδιάλυτα στο νερό στερεά | M07/F1Y7 | ISO 751 | ||
| Αδιάλυτα στην αλκοόλη | M08/F1Y7 | In house | ||
| Σάκχαρα ανάγοντα | Μ13/GF | Luff Schoorl | ||
| Οπτικός έλεγχος | M09/F1Y7 | In house | ||
| Αιθυλένιο | M10/F1Y7 | In house | ||
| Αιθανόλη | M11/F1Y7 | ISO 2448 | ||
| Φορμόλης αριθμός | M12/F1Y7 | In house | ||
| Υδροξυμεθυλφουρφουράλη (HMF) | M13/F1Y7 | ISO 7466 | ||
| Φουροζίνη | M14/F1Y7 | In house | HPLC | |
| Προλίνη | M15/F1Y7 | In house | ||
| Υπεροξειδάση | M16/F1Y7 | In house | ||
| Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) | M17/F1Y7 | In house | ||
| Αιθέρια έλαια | M18/F1Y7 | ISO 1955 | ||
| Υγρασία | M19/F1Y7 | In house | ||
| Ενεργότητα νερού | M20/F1Y7 | In house | ||
| Τέφρα αδιάλυτη στο υδροχλώριο | M21/F1Y7 | ISO 763 | ||
| Αλκαλικότητα τέφρας (σε ολική τέφρα και υδατοδιαλυτή τέφρα) | M22/F1Y7 | ISO 5520 | ||
| Αλκαλικότητα ολική | M23/F1Y7 | In house | ||
| Χλώριο Cl | M24/F1Y7 | ISO 3634 | ||
| Σάκχαρα προφίλ | Μ14/GF | In house | ||
| Βρώμιο Br | M25/F1Y7 | In house | ||
| Εδώδιμες (διαιτητικές) ίνες | Μ09/GF | In house | ||
| Άμυλο | Μ12/GF | In house | ||
| Φώσφορος Ρ | Μ11/GF | In house | ||
| Νάτριο Na | Μ10/GF | In house | ||
| Κάλιο Κ | Μ10/GF | In house | ||
| Ασβέστιο Ca | Μ10/GF | In house | ||
| Μαγνήσιο Mg | Μ15/GF | In house | ||
| Μαγγάνιο Mn | Μ15/GF | In house | ||
| Σελήνιο Se | Μ15/GF | In house | ||
| Σίδηρος Fe | M26/F1Y7 | ISO 9526 | ||
| Χαλκός Cu | M27/F1Y7 | ISO 7952 | ||
| Ψευδάργυρος Zn | M28/F1Y7 | ISO 6636-2 | ||
| Χλωροφύλλη | M29/F1Y7 | ISO 10519 | ||
| Καροτένια | M30/F1Y7 | ISO 6558-2 | ||
| Πολυφαινόλες | M31/F1Y7 | In house | ||
| Αντιοξειδωτική ικανότητα | M32/F1Y7 | In house | ||
| βραστικότητα (βραστική ικανότητα) | M33/F1Y7 | In house | ||
| Δείκτης αμινοξέων | M34/F1Y7 | In house | ||
| Θειαμίνη | M35/F1Y7 | In house | ||
| Ριβοφλαβίνη | M36/F1Y7 | In house | ||
| Νιασίνη | M37/F1Y7 | In house | ||
| Ταρτραζίνη Ε102 | M83/GF | In house | ||
| Καρμίνιο Ε120 | M84/GF | In house | ||
| Γαλακτικό οξύ | M51/GF | In house | ||
| Κιτρικό οξύ | M56/GF | In house | ||
| Τρυγικό οξύ | M55/GF | In house | ||
| Οξικό οξύ | M50/GF | In house | ||
| Μυρμηκικό οξύ | M38/F1Y7 | ISO 6638-2 | ||
| Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | ISO 6557-1 | ||
| Βενζοϊκό οξύ | M40/F1Y7 | ISO 22855 | ||
| Σορβικό οξύ | M41/F1Y7 | ISO 22855 | ||
| Θειώδη ολικά (SO2) | M42/F1Y7 | ISO 5522 | ||
| Πυκνότητα άλμης | M43/F1Y7 | In house | ||
| Αλατότητα άλμης | M44/F1Y7 | In house | ||
| Οξύτητα άλμης | M45/F1Y7 | In house | ||
| pH άλμης | M46/F1Y7 | In house | ||
| Υπολείμματα φυτοφαρμάκων | M47/F1Y7 | In house | ||
| Κάδμιο Cd | M48/F1Y7 | ISO 6561-2 | ||
| Mόλυβδος Pb | M49/F1Y7 | In house | ||
| Κασσίτερος Sn | M50/F1Y7 | ISO 17240 | ||
| Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες PAHs | M133/GF | In house | ||
| Ωχρατοξίνη Α | M126/GF | In house | ||
| Πατουλίνη | M127/GF | In house | ||
| Νιτρικά | M140/GF | In house | ||
| Πατάτες & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
| Θειώδη (SO2) | M42/F1Y7 | In house | ||
| Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | In house | ||
| Κιτρικό οξύ | M56/GF | In house | ||
| Σολανίνη | M53/F1Y8 | In house | ||
| Υγρασία σε προτηγανισμένες πατάτες | M20/F1Y7 | In house | ||
| Λιπαρά σε προτηγανισμένες πατάτες | Μ04/GF | In house | ||
| Κουρκουμίνη (Ε100) σε αποξηραμένες νιφάδες πατάτας | M82/GF | In house | ||
| Ελιές & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
| Αλατότητα άλμης | M44/F1Y7 | In house | ||
| Οξύτητα άλμης | M45/F1Y7 | In house | ||
| pH άλμης | M46/F1Y8 | In house | ||
| Ανίχνευση τεχνητής χρώσης με αλκάλια | M54/F1Y8 | In house | ||
| Σορβικό οξύ σε πάστα ελιάς ή άλλο παρασκεύασμα | M40/F1Y7 | In house | ||
| Βενζοϊκό οξύ σε πάστα ελιάς ή άλλο παρασκεύασμα | M41/F1Y7 | In house | ||
| Σίδηρος Fe | M26/F1Y7 | ISO 9526 | ||
| Κάλιο Κ | Μ10/GF | In house | ||
| Ασβέστιο Ca | Μ10/GF | In house | ||
| Εδώδιμες (διαιτητικές) ίνες | Μ09/GF | In house | ||
| Βιταμίνη Ε | M33/GF | In house | ||
| Πολυφαινόλες | M240/GF | In house | ||
| Ελευρωπαΐνη | M55/F1Y7 | In house | ||
| Υδροξυτυροσόλη | M56/F1Y7 | In house | ||
| Ενεργότητα νερού αw | M21/F1Y7 | In house | ||
| Ελαιοπεριεκτικότητα ελιών | M57/F1Y7 | ISO 734 | ||
| Υγρασία ελιών | M58/F1Y7 | ISO 664 | ||
| Οξύτητα ελιών | M59/F1Y7 | ISO 729 | ||
| Υπολείμματα φυτοφαρμάκων | M47/F1Y8 | In house | ||
| Τομάτες & προϊόντα τους: αναλύσεις | ||||
| Ολικά στερεά χυμού τομάτας | M60/F1Y7 | In house | ΚΤΠ 124 | |
| Διαλυτά στερεά | M02/F1Y7 | ISO 2173 | Refractometer | |
| Αλατότητα σε προϊόντα τομάτας /Na | Μ10/GF | In house | ||
| pH | M01/F1Y7 | ISO 1842 | ||
| Ογκομετρούμενη οξύτητα | M05/F1Y7 | ISO 750 | ||
| Χαλκός Cu | M27/F1Y7 | ISO 7952 | ||
| Ασκορβικό οξύ | M39/F1Y7 | ISO 6557-1 | ||
| Χλωροφύλλη | M29/F1Y7 | ISO 10519 | ||
| Καροτένια | M30/F1Y7 | ISO 6558-2 | ||
| Λυκοπένιο | M81/F1Y7 | In house | ||
| Σάκχαρα ανάγοντα | Μ13/GF | In house | ||
| Άμυλο | Μ12/GF | In house | ||
| Αμινοξέα | M243/GF | In house | ||
| Αντιοξειδωτική ικανότητα | M32/F1Y7 | In house | ||
| Πολυφαινόλες | M31/F1Y7 | In house | ||
| Ιξώδες τοματοχυμού | M82/F1Y7 | In house |