Ενδεικτικός κατάλογος αναλύσεων για το Κρασί:
Κρασί
|
Ανάλυση |
Κωδικός μεθόδου |
Μέθοδος |
Περιγραφή μεθόδου |
Επιλογή για προσφορά |
|---|---|---|---|---|
| Βασικός έλεγχος κρασιού: Πυκνότητα, αλκοολικός βαθμός, πτητική οξύτητα, ολική οξύτητα, ελεύθερα θειώδη, ολικά θειώδη, pH | P01/F2Y1 | |||
| Έλεγχος σταθερότητας κρασιού:τεστ σταθερότητας πρωτεϊνών, τρυγικού, χρώματος, μετάλλων, οξείδωσης κρασιού | P02/F2Y1 | |||
| Βασικός έλεγχος μούστου: Σάκχαρα, δυναμικός αλκοολικός βαθμός, ολική οξύτητα, ολικά θειώδη, pH, σίδηρος | P03/F2Y1 | |||
| Ειδικό βάρος - Πυκνότητα | M01/F2Y1 | OIV-AS2-01-MASVOL | ||
| Σάκχαρα γλεύκους | M02/F2Y1 | OIV - AS2 - 02- SUCREF | Refractometer | |
| Δυναμικός αλκοολικός τίτλος | M03/F2Y1 | OIV - AS2 - 02- SUCREF | ||
| Αλκοολικός τίτλος | M04/F2Y1 | OIV-AS-312-01-TALVOL | ||
| Ολική (ογκομετρούμενη) οξύτητα | M05/F2Y1 | OIV-AS-313-01-ACITOT | ||
| Πτητική οξύτητα | M06/F2Y1 | OIV-AS-313-02-ACIVOL | ||
| pH - Ενεργή οξύτητα | M07/F2Y1 | OIV-AS-313-15-PH | ||
| Αγωγιμότητα | M08/F2Y1 | OIV-MA-F1-01 | ||
| Ελεύθερα θειώδη (διοξείδιο του θείου) | M09/F2Y1 | OIV-AS-323-04-DIOSU | ||
| Ολικά θειώδη (διοξείδιο του θείου) | M10/F2Y1 | OIV-AS-323-04-DIOSU | Titration | |
| Ανάγοντα σάκχαρα | M11/F2Y1 | Luff Scoorl method | Titration | |
| Σάκχαρα προφίλ | M12/F2Y1 | OIV-AS-311-03-SUCRES | HPLC-RI | |
| Ολικό στερεό υπόλειμμα (ξηρά ουσία) | M13/F2Y1 | OIV-AS-2-03-EXTSEC | ||
| Τέφρα | M14/F2Y1 | OIV-MA-AS2-04 I | ||
| Αλκαλικότητα τέφρας | M15/F2Y1 | OIV-MA-AS2-05 | ||
| Οργανικά οξέα (κιτρικό, τρυγικό, μηλικό, γαλακτικό, ασκορβικό οξύ) | M16/F2Y1 | In house method | HPLC-UV | |
| Φαινολικά συστατικά ολικά (δείκτης Folin) | M17/F2Y1 | OIV-AS-2-10-INDFOL | Spectrophotometer | |
| Φαινολικά συστατικά προφίλ | M18/F2Y1 | In house method | HPLC-UV | |
| Ανθοκυανίνες | M19/F2Y1 | OIV-MA-AS315-11 | ||
| Μηλικό οξύ ανίχνευση | M20/F2Y1 | In house method | TLC | |
| Γαλακτικό οξύ ανίχνευση | M21/F2Y1 | In house method | TLC | |
| Χρωματικά χαρακτηριστικά | M22/F2Y1 | In house method | Spectrophotometer | |
| Θολότητα κρασιού | M23/F2Y1 | OIV-MA-AS2-08 | ||
| Διοξείδιο του άνθρακα | M24/F2Y1 | OIV-AS314-04-CO2MAN | ||
| Κιτρικό οξύ | M25/F2Y1 | OIV -AS-313-09-ACIENZ | ||
| Σορβικό & βενζοϊκό οξύ | M26/F2Y1 | OIV-AS-313-14-ACISOR | ||
| Ασκορβικό οξύ | M27/F2Y1 | OIV-AS-313-22-ACASCO | ||
| Ακεταλδεΰδη / Αλδεΰδες | M28/F2Y1 | OIV-MA-AS315-01 | ||
| ολικές | M29/F2Y1 | |||
| Οξεικός αιθυλεστέρας / Εστέρες | M30/F2Y1 | OIV-MA-AS315-02A | ||
| Εστέρες | M31/F2Y1 | OIV-MA-AS312-04 | ||
| Ανώτερες αλκοόλες | M32/F2Y1 | In house method | Spectrophotometer | |
| Μεθανόλη | M33/F2Y1 | OIV-MA-AS312-03A | ||
| Πτητικές αζωτούχες βάσεις | M34/F2Y1 | In house method | Kjeldhahl | |
| HMF (Υδροξυμεθυλφουρφουράλη) | M35/F2Y1 | OIV-MA-AS315-05A | ||
| Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες | M36/F2Y1 | OIV-MA-AS315-07B | ||
| Τεχνητές χρωστικές | M37/F2Y1 | OIV-MA-AS315-08 | ||
| Λυσοζύμη | M38/F2Y1 | OIV-MA-AS315-14 | ||
| CMC καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη | M39/F2Y1 | OIV-MA-AS315-22 | ||
| Άζωτο ολικό | M40/F2Y1 | OIV-MA-AS323-02A IV | ||
| Αμμώνιο NH4 | M41/F2Y1 | OIV-MA-AS322-01 IV | ||
| Βρώμιο Br | M42/F2Y1 | OIV-MA-AS321-01 IV | ||
| Χλώριο Cl | M43/F2Y1 | OIV-MA-SA321-02 II | ||
| Φθόριο F | M44/F2Y1 | OIV-MA-AS321-03 II | ||
| Φώσφορος P | M45/F2Y1 | OIV-MA-AS321-04 IV | ||
| Θειικά SO4 | M46/F2Y1 | OIV-MA-AS321-05A II | Flame photometer | |
| Κάλιο Κ | M47/F2Y1 | OIV-MA-AS322-02B III | Flame photometer | |
| Νάτριο Na | M48/F2Y1 | OIV-MA-AS322-03B III | AAS | |
| Ασβέστιο Ca | M49/F2Y1 | OIV-MA-AS322-04 II | AAS | |
| Σίδηρος Fe | M50/F2Y1 | OIV-MA-AS322-05A IV | AAS | |
| Χαλκός Cu | M51/F2Y1 | OIV-MA-AS322-06 IV | AAS | |
| Μαγνήσιο Mg | M52/F2Y1 | OIV-MA-AS322-07 II | AAS | |
| Ψευδάργυρος Zn | M53/F2Y1 | OIV-MA-AS322-08 IV | AAS | |
| Κάδμιο Cd | M54/F2Y1 | OIV-MA-AS322-10 IV | AAS | |
| Μόλυβδος Pb | M55/F2Y1 | OIV-MA-AS322-12 II | AAS | |
| Αρσενικό As | M56/F2Y1 | OIV-MA-AS323-01A IV | Spectrophotometer | |
| Βόριο Β | M57/F2Y1 | OIV-MA-AS323-03 IV | ||
| Ωχρατοξίνη Α | M58/F2Y1 | EN 14133 | ||
| Φυτοφάρμακα υπολείμματα | M59/F2Y1 | In house method |