ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
& ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ & ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ?

Η ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ είναι ένα βακτήριο που ζει στο νερό και πολλαπλασιάζεται εύκολα υπό κατάλληλες συνθήκες σε θερμοκρασία 20-50οC. Τα συνήθη σημεία ανάπτυξης είναι οι κεφαλές των ντους και των βρυσών, καθώς και σε spa / υδρομασάζ, πύργους ψύξης και συστήματα κλιματισμού, συντριβάνια, δεξαμενές κ.ά.
Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες εκ των οποίων η πιο σοβαρή είναι η νόσος των Λεγεωνάριων, μια βαριάς μορφής πνευμονία με θνητότητα 5-10%, που συνήθως εκδηλώνεται 2-10 ημέρες μετά την μόλυνση.
Μεταδίδεται από το νερό και τα σταγονίδια νερού (πχ μικροσταγονίδια από συστήματα κλιματισμού κλπ). Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η HELLASCHEM συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο σημαντικότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο διεργαστηριακό σχήμα. Ανάμεσα σε 98 εργαστήρια, έλαβε την 6η θέση με απόλυτα επιτυχή όλες τις παραμέτρους που συμμετείχε (P, K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Cd, Cr, Ni).

Το μικροβιολογικό εργαστήριο της HELLASCHEM στο πρόσφατο διεργαστηριακό σχήμα του Γενικού Χημείου του Κράτους έλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 17 εργαστήρια στον μικροβιολογικό έλεγχο του νερού, συμμετέχοντας επιτυχώς σε όλες τις κάτωθι αναλύσεις: ΟΜΧ στους 22oC και στους 36oC, Total Coliforms, E. Coli, Enterococci, Legionella spp, Ps. Aeruginosa.

Για ακόμη μια χρονιά η HELLASCHEM αρίστευσε στο διεργαστηριακό μελιού που διοργάνωσε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Ανάμεσα σε 34 εργαστήρια από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σερβία, Κροατία, Τσεχία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία, το εργαστήριο της HELLASCHEM έλαβε την 1η θέση με την καλύτερη επίδοση και αξιοσημείωτη διαφορά από τα άλλα εργαστήρια.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επέκταση του πεδίου διαπίστευσης της HELLASCHEM. Τα εργαστήρια της HELLASCHEM είναι διαπιστευμένα στους τομείς:Υλικά σε Επαφή με Τρόφιμα, Τρόφιμα (μέλια, γαλακτοκομικά, ελαιόλαδα & πυρηνέλαια), Λιπάσματα, Εδαφικά δείγματα - Χώματα, Νερά, Υγρά Απόβλητα, Ζωοτροφές.

X

Right Click

No right click